Секции

26 April 2024 03:34

„Българска роза“АД-Карлово дари многофункционален ехограф на Медицински център I (видео)

Медицински център I в Карлово с управител д-р Атанас Юнаков получи ценно дарение – многофункционален ехографски апарат, произведен от водеща фирма в света. Портативният ехограф, предназначен за диагностика на рака на гърдата и щитовидната жлеза, няма странични ефекти. Той е безвреден за пациентите. Разработен е по поръчка на германското правителство и се продава от 4-5 години, съобщи на церемонията д-р Юнаков. Той поясни, че апаратът е многоцелеви и лек за пренасяне. При нужда може да стигне до всеки пациент, както и на място при катастрофа. Има опции и с допълнително надграждане може да служи за диагностика на всички вътрешни органи и при акушеро-гинекологични проблеми. С новия апарат д-р Антонова направи показна диагностика на щитовидна жлеза.

„Българска роза“ АД-Карлово реализира това добро дело в резултат на дейност по проект „Заедно в борбата срещу рака на гърдата“. С продажбата на всеки продукт от козметичната серия „Роза“ предприятието заяви своята подкрепа и съпричастност към жените с този проблем. „Това е кауза, близка до много жени, за жалост. Затова с направеното дарение искаме да помогнем. Целта е да даваме на обществото, което ни дава на нас. Имаме отговорност не само към нашите работници, но и към хората, които са около нас. Важно е тяхното здраве и чувството да са по-добре. Ние сме предприятие, в което работят предимно жени, повечето от нашите клиенти също са жени. И това е най-малкото, което можем да направим “, е категоричен Борислав Чернаев – търговски директор на „Българска роза“АД-Карлово. Той допълни, че през следващата година ще направят повече в борбата против рака на гърдата.

Д-р Атанас Юнаков благодари на търговския директор Борислав Чернаев, прокуриста Боряна Кралева и на Стоянка Аврамова – консултант продажби в търговския отдел на „Българска роза“АД в Карлово, за голямото, иновативно и полезно дарение на стойност 10 хиляди лева. Управителят на Медицински център I поздрави специално Никола Николов- представител на фирмата, която достави апаратурата, за своя сметка, със самостоятелен самолетен полет.

Церемонията уважиха председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков, общинските съветници Стефка Савова и д-р Диана Стайкова, началникът на отдел „Социални и младежки дейности, спорт и туризъм“ Катя Мачева. Целият екип на Медицински център I беше щастлив от полученото дарение, необходимо за ежедневната работа.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер