Секции

03 May 2024 03:33

Франция отдава почит на полицая, загубил живота си при нападението в Треб

В Париж днес ще се състои възпоменателна церемония в памет на френския жандармерист Арно Белтрам. Той изгуби живота си при атентата в град Треб, след като доброволно зае мястото на една от заложничките в супермаркета.

На церемонията ще присъства президентът Еманюел Макрон и редица официални лиза. 44-годишният Белтрам бе смъртоносно прострелян от нападателя. Във вторник тялото на полицая беше върнато в Париж. Възпоменанието ще започне в 11 и половина местно време, като ще присъстват над 200 служители на реда. Точно в 9 часа всички полицейски управления в страната ще запазят минута мълчание в памет на Белтрам.

Полковникът помогна за възпирането на 25-годишния французин от марокански произход Редуан Лакдим, който уби трима души при серия атаки миналата седмица. Първото нападение беше извършено в Каркасон, където Лакдим стреля по хора в автомобил, за да го открадне. Един от пътниците беше убит, а водачът – ранен. Втората атака той извърши срещу трениращи близо до поделението си командоси, откривайки огън по тях. Третото нападение беше в супермаркета в Треб, където Лакдим хвана хора за заложници.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче