Секции

28 March 2024 17:54

Карловските общински съветници дебатираха по възлови въпроси (видео)

Общинските съветници в Карлово проведоха редовното си заседание на 29 март в зала „Васил Караиванов“. В дневния ред на сесията бяха включени 38 докладни записки. Някои от възловите въпроси, които бяха обсъждани, бяха за избора на временно изпълняващ длъжността кмет на с.Столетово, след като Тодор Иванов си подаде оставката; за съдбата на Инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Киро Попов“; за финансовото подпомагане на карловската болница за март и април с цел гарантиране изплащането на трудовите възнаграждения за медицински и немедицински персонал. Бе поставено и питане как сдружението с нестопанска цел „Местна инициативна група“ с председател кметът на Калофер Румен Стоянов, в която община Карлово участва от 2011г, е изразходило отпуснатите, с решение на карловските общински съветници през 2017г., 7 хиляди лева за изготвяне на Стратегия за водено от общностите местно развитие, която е била нужна за кандидатстване по Подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020г.

Приети бяха решения за закупуване на сценични костюми за Фолклорен танцов ансамбъл „Розова долина” гр. Карлово; за отпускане на еднократна финансова помощ за лечение на нуждаещи се; за размера на наема на тотопунктовете в Карлово; за изграждане на паметен знак „Славата на Калофер” по повод 170 години от рождението на Христо Ботев . Бяха разгледани и докладни записки относно разпоредителни сделки с общинска собственост и други.

Цялата сесия можете да видите във видеоматериала.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий