Секции

19 April 2024 08:26

Кметът д-р Кабаиванов се срещна с розопроизводители от региона

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с розопроизводители от региона, която се състоя в заседателната зала на община Карлово. Целта на срещата бе да се обсъдят проблемите, свързани с предстоящата кампания за бране на рози, която се очаква да стартира на 20-ти май и да продължи до 10-ти юни.

Основният проблем на повечето малки и средни розопроизводители е липсата на работна ръка. Те апелираха всички работодатели за съпричастност и по-голяма гъвкавост на отпуските и работното време.

Представители на най-големите работодатели в региона ВМЗ ЕАД и СКФ Берингс-България ЕАД също присъстваха на срещата. Те изказаха своята готовност да подпомогнат предстоящата кампания и тази година. Фирма Аркомат България ЕООД също бе поканена на събранието, но нейни представители не присъстваха.

На срещата бяха обсъдени различни варианти за наемането на работници. Една от идеите, която може да бъде реализирана за следващата кампания, е привличането на млади хора, които са завършили средното си образование скоро и все още не са започнали постоянна работа. Обсъден бе и вариантът да се наемат работници от Украйна и Молдова.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче