Секции

07 May 2024 06:27

Дарителска кампания „Четящите деца – бъдещето на България“ обяви Библиотеката в Сопот

Библиотеката към НЧ „Иван Вазов - 1871“ в Сопот даде началото на дарителска кампания за обновяване на детския й фонд с участието на ученици от 3-тите класове на НУ“Неделя Петкова“. Елена Райчинова – библиотекар към Читалището, запозна третокласниците с целта на кампанията за набиране на средства за закупуване на нови книги; разказа в исторически план как е създадено Читалището в Сопот и как детският отдел на Библиотеката работи с учениците.

Библиотечните работници представиха свой план за 2018 година, свързан с дарителската кампания „Четящите деца – бъдещето на България“. На учениците бяха показани нови книги, закупени със средства на дарител от Сопот.

На срещата децата с класни ръководители Мария Нешева, Донка Краева и Маргарита Петкова представиха свои разработки и презентации за любимите им детски книги. Много добри проекти показаха: Манол Иванов, Миролюба Ненкова, Лазарина Иванова, Денислава Борисова, Христина Петрова, Бони Бонев, Деница Георгиева, Христомир Белезирев, Димитър Попов, Мариета Умурска.

На финала на срещата учениците предложиха заглавия на любими книги от наши и чужди автори, с които да се обогати фонда на детския отдел на сопотската Библиотека.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче