Секции

06 May 2024 18:58

Стартира Маратонът на четенето, организиран от Библиотеката в Карлово

На 13 април /петък/ стартира Маратонът на четенето 2018, организиран от Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – Карлово с представяне на дебютната книга „Камино: пътят на завръщането“ от Тихомир Иванов, издадена през декември 2017 година.

Книгата е любопитна, както заради самото приключение, така и с прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино: особеностите на т.нар. Френски маршрут, изминатите километри, условията в албергетата, географските и исторически забележителности.

Експериментален литературно-хибриден жанр с чертите на остър психологически пътепис, „Камино: Пътят на завръщането“ ще докосне читателя с оголения нерв на една страстно жадувана духовна трансформация.

Тихомир Иванов е роден през 1985 година в Чирпан. Има бакалавърска степен по телевизионна журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен „продуцент в екранните изкуства“ от НАТФИЗ.

Работил е като репортер, актьор, сценарист, асистент-режисьор, стейджмениджър и главен организатор в различни телевизионни предавания. Участвал е в реализирането на множество световни формати, сред които „Това го знае всяко хлапе“, „Биг Брадър“, „Денсинг старс“. Натрупаният опит му донася огромно разочарование и той решава да поеме по друг професионален път.

Неблагоприятната семейна среда, в която израства, го стимулира още от малък да търси отговорите на важни житейски въпроси. Като участник, а по-късно и като асистент на водещия в множество издания на семинар за личностно развитие към фондация „Същност“, Тихомир има възможността да наблюдава и да работи в реална среда над собствените си и чужди его-модели. Същевременно трупа опит в изпълнението на редица международни проекти в чужбина, посветени на работа с деца, хора с увреждания и опазване на европейското културно наследство.

Придобитото знание го подтиква да продължи пътуването към себе си и в търсене на истините за своята личност, за ролята на миналото си и на всички фактори, моделиращи живота му, той се озовава на Камино де Сантяго.

Към момента на излизането на книгата му „Камино: Пътят на завръщането“ Тихомир Иванов учи психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Срещата–разговор с Тихомир Иванов ще се проведе в зала „Кафе“ на НЧ „Васил Левски – 1861г.“ от 18:00 часа.

С голям интерес се очаква и представянето на книгата „Романът на моя живот“ и документалния филм „Монолог“, посветени на 75-годишнината на актьора Стефан Данаилов. Срещата с журналиста Георги Тошев - автор на книгата, ще се проведе на 17 април /вторник/ от 18.00 ч. в Камерната зала на НЧ „Васил Левски - 1861 г.“

На следващия ден 18 април /сряда/ библиотечните работници ще ни срещнат с писателя Михаил Гунчев и книгата му „Опитомяване на Свободата“.

Също в Камерната зала на 23 април /понеделник/ от 18.00 ч. ще се състои срещата – разговор с доц. д-р Пламен Славов и представяне на книгата му „Историческа традиция и съвременни реалии на православното подвижничество и поклонничество от Русия в Света гора /18 – 21 век/.

Маратонът на четенето ще завърши на 24 април /вторник/ от 18:00 ч. с представяне на документалния филм „Молитвата на Борис Христов“ и среща-разговор с музиколога д-р Магдалена Манолова.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче