Секции

29 April 2024 08:13

Русия обмисля да свика извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН

Москва може да свика поредна среща на Съвета за сигурност на ООН по темата Сирия, предаде Ройтерс. Поводът са въздушните удари по обекти в Дамаск и Хомс от страна на САЩ, Франция и Великобритания. В петък вечерта постоянните членове на русия и Сащ Василий Небензя и Ники Хейли влязоха в остър словесен сблъсък заради предполагаемата химическа атака в Дума.

Русия обмисля да свика извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН във връзка с въздушните удари в Сирия от страна на САЩ, Франция и Великобритания. Това заяви заместник-председателят на комисията по външна политика в руския парламент Владимир Джабаров. Той съобщи, че в момента ситуацията се анализира и почти сигурно Кремъл ще поиска обсъждане на случващото се в Сирия.

Председателят на Комисията по външна политика Константин Косачев от своя страна допълни, че действията на Запада най-вероятно имат за цел да възпрепятстват работата на Организацията за забрана на химическите оръжия в Сирия. В петък представители на организацията пристигнаха за изследвания в Дума, където беше извършена предполагаемата химическа атака от режима на Асад. Москва настоява, че нападение с отровно вещество не е имало, а всичко е изфабрикувано с русофобски мотив.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче