Секции

26 March 2019 22:25

Проучване на Карлово ТВ: След Великден и Светлата седмица, анализът сочи, че обществото ни спазва традициите

След Великден и Светлата седмица, анализът от анкетата на Карлово Тв дали обществото ни спазва великденските традиции, сочи категоричен отговор „Да“. Резултатът е повече от двоен спрямо отговорилите с „Не“. 58,77% дават категоричен положителен отговор, а отрицателен – 28,07%. Без мнение по темата са 13,16%.

Стремежът за истинско почитане и осмисляне на християнските празници е доказателство, че искаме да се обръщаме все по-често назад към традициите, завещани ни от нашите предци. Запазването на обичаите у нас е свързано и с желанието ни да ги съхраним и развием и в бъдеще.

„Празникът трябва да е вътре в човека“ – каза българският актьор Камен Донев в интервю за Нова Тв преди време. Според него, в повече случаи обаче, българинът обича да празнува, но не заради самата вяра, а заради атрибутите, свързани с така наречените празници - храна и напитки.

Донев говори за разликата между вярата и нейната показност и припомня, че в превод от староеврейски „вяра" означава устойчивост. По думите му всеки сам избира как и по какъв начин да бъде устойчив, както и в какво.

Според него в повече на българина в момента му идва гордостта. „Изведнъж стана много по-важно да си облечен по някакъв начин и да имаш нещо. А то това не е важно. Важното е да си човек", споделя Камен Донев.

/Източник снимка 1: mila.bg/

Днес Ви питаме:

Купуват ли си нездравословна храна Вашите деца?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче