Секции

26 April 2024 17:04

Книгата и филмът за Стефан Данаилов бяха представени в Карлово

Документалният филм „Монолог“, посветен на живота и творческата кариера на големия български актьор Стефан Данаилов, бе представен в Карлово на 17 април/вторник/ в препълнената от почитатели Камерна зала на НЧ“Васил Левски 1861“. Режисьор и сценарист на филмовата лента на журналиста Георги Тошев. Поводът за филма е 75-годишният юбилей на актьора. Посветена на това събитие е и книгата, с която карловската публика се запозна, „Романът на моя живот“. Тошев я пише в съавторство със Стефан Данаилов, дизайнер на книгата и корицата е Тодор Манолов.

В нея са разказани случки от детството, забавни моменти от снимачните площадки, както за преподавателската работа със студентите, за срещите с лидери от близкото минало и настоящето, също и неизвестни истории досега от живота на знаковия актьор.

Издателство „Книгомания“ е включило в края на книгата пълна филмография и списък на по-важните театрални роли и награди на Стефан Данаилов. Луксозното цветно издание на „Романът на моя живот“ се състои от 240 страници, с твърда подвързия и обложка, и с богат снимков материал – включва над 160 снимки от частни архиви, както и на НТ "Иван Вазов", ТБА и БНФ.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче