Секции

26 April 2024 08:38

Вицепремиерът Красимир Каракачанов ще се срещне с хората с увреждания

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще се срещне с национално представителни организации за хора с увреждания в сградата на Министерския съвет.

Срещата е във връзка с процеса на реформиране на системата за оценка на уврежданията и работоспособността. Подготвяната от правителството промяна в системата на ТЕЛК-овете беше оттеглена миналата седмица по нареждане на премиера Бойко Борисов. Причина стана недоволството на хората с увреждания, според които измененията ще доведат до ощетяване, тъй като в медицинската експертиза за тяхната работоспособност се предвиждаше тя да се определя само от основното им заболяване, а не и от всички съпътстващи увреждания, както е към момента.

Разговори с хората с увреждания по подготвяната реформа до момента бяха проведени с вицепремиера Валери Симеонов, социалния министър Бисер Петков и здравния министър Кирил Ананиев. На днешната среща в Министерски съвет участие ще вземат и зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, както и директорът на НОИ Ивайло Иванов.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче