Секции

02 May 2024 00:36

Иран ще възобнови ядрената си програма, ако САЩ излязат от споразумението

Иран е готов да възобнови работата върху ядрената си програма и то с „много по-бързи темпове“ отпреди в случай, че САЩ вземат решението да излязат от сключеното през 2015 година споразумение. Това предупреди иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф в интервю за американската телевизия CBS, което ще бъде излъчено в неделя. Думите му идват малко, след като американският президент Доналд Тръмп заяви, че иска до 12 май европейските държави, подписали споразумението, да са го „поправили“.

През медията Зариф отхвърли предупреждението, отправено по-рано този месец от иранския президент Хасан Рохани, който се закани, че Вашингтон ще „съжалява“, ако се оттегли от ядрената сделка и че Иран ще отговори подобаващо на действията му.

„Ако президентът Тръмп реши официално да се оттегли от споразумението, то Иран ще вземе решения, които са били предвидени в рамките на Съвместния всеобхватен план за действие и извън него“, каза Зариф, позовавайки се на споразумението от 2015 г и добави, че без САЩ, Иран надали ще продължи участието си в споразумението, заедно с останалите подписали страни – Великобритания, Франция, Китай, Германия и Русия.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун