Секции

25 April 2024 21:55

Общинският съвет в Карлово ще проведе редовна сесия на 26 април

Излезе поканата и проектът за дневен ред на Общински съвет- Карлово за провеждане на редовно заседание на 26 април /четвъртък/ от 10:00 часа в зала "Васил Караиванов". В проекта за дневен ред са предвидени 31 точки и едно питане към кмета на общината д-р Емил Кабаиванов от общинския съветник Радослав Денчев.

Годишни финансови отчети за 2017 г. ще представят управителите на Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Киро Попов", д-р Христо Пелев, Медицински център Карлово ЕООД, д-р Атанас Юнаков, Медико-техническа лаборатория ЕООД, Добринка Гърдева, "Общински стол" ЕООД, Пенка Колева.

Председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков ще докладва по два въпроса. Първият е относно провеждане на конкурс за възлагане управлението на „МБАЛ „Д-р Киро Попов” – Карлово“ ЕООД. Вторият е относно приемане на Правилник за изменение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Карлово, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, приет с Решение № 15, взето с протокол № 3 от 18.12.2015 година.

На заседанието ще бъде приет отчетът по изпълнението на дейностите от Общинската програма за закрила на детето за 2017 г. и приемане на Общинската програма за закрила на детето за 2018 – 2019 г. Ще бъдат представени доклади на читалищата за дейността им през 2017 година.

По останалите точки от дневния ред докладва кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Той ще предложи за одобряване на процедура за избор на финансова/кредитна институция или финансов посредник, съгласно чл.19 от Закона за общинския дълг; Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост в община Карлово; Правилник за организацията и реда на работа на общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала на територията на община Карлово; създаване на юридическо лице с нестопанска цел, което да бъде управляващ орган на Биосферен парк „Централен Балкан”. Другите въпроси по дневния ред са относно приемане на актуализирана Програма за управление на отпадъците на община Карлово за периода 2016 – 2020 г. и приемане на План за развитие на социалните услуги в община Карлово.

На сесията ще бъдат разгледани въпроси, свързани с продажба на имоти общинска собственост чрез публичен търг в Калофер, Баня и Соколица.

По настояване на опозицията кметът на общината ще докладва относно размера на изплатените през месец март 2018 г. просрочени задължения.

Предложение за промени в защитена територия, а именно прекатегоризация на част от територията на Национален парк „Централен Балкан”, съвпадаща с част от землището на Калофер. Промените докладва общинският съветник Тодор Диклиев.

На заседанието ще бъде предложено да се отпуснат средства за издаване на стихосбирка на Радослав Пеевски, докладва общинският съветник Анастасия Чолакова.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче