Секции

24 April 2024 08:20

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Словения Мирослав Церар

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Словения, където ще участва в срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Той вече разговаря със словенския премиер Мирослав Церар, с когото обсъди управлението на мигрантската криза и отношенията между държавите на Балканите.

Мирослав Церар определи като ключова ролята на България в общоевропейските усилия за решаване на бежанския проблем. Той посочи, че страната ни е за пример при овладяването на мигрантския натиск и опазването на външната граница на Европейския съюз.

Бойко Борисов запозна словенския си колега с резултатите от проведената на 26 март лидерска среща между ЕС и Турция и изтъкна, че диалогът е решаващ при справянето с този въпрос. По думите му диалогът и добросъседството са критично важни за укрепването на стабилността, икономическия растеж и успешно развитие на страните в региона.

Двамата премиери се обединиха около мнението, че реализирането на съвместните проекти може да е стимул за подобряване на отношенията между страните на Балканите и на връзките с държавите от ЕС. Мирослав Церар определи Бойко Борисов като фактор за стабилност на Балканите и изрази пълната си подкрепа за активността на България за постигане на свързаност в региона.

По време на срещата е обсъдено и задълбочаването на икономическите контакти между България и Словения. Като положителна стъпка беше определено откриването на първата директна въздушна линия между Любляна и София.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете че всичко започва от една мишка.


Уолт Дисни