Секции

28 April 2024 02:12

Сопотското читалище с инициативи, развиващи детското въображение

Сопотските ученици творят по време на инициативите на НЧ“Иван Вазов-1871“. Доказателство за това са прекрасните илюстрации от приказки, нарисувани днес от малките художници от вторите класове в Детската работилница, организирана в Библиотеката при Читалището. Децата определиха и момента от приказката, както и съставиха изречения, които го описват. Презентатори от всеки клас поканиха екипите да представят своята рисунка и заедно допълваха съставените изречения.

Отново по идея на Читалището вчера гост на децата беше Цанко Лалев - поет и писател. Той представи детските си поредици, посветени на българската история: "Моята първа книга за ...", "Най-великите личности на България" и други. Авторът разказа на децата как се създава една книга, защо е решил да отрази историята на България в детски книжки, как се става издател и отговори на много техни въпроси. Гостът подкрепи и инициативата на организаторите за обновяване на детския фонд на библиотеката "Четящите деца - бъдещето на България".

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий