Секции

25 April 2024 10:29

КАТ отнема книжки на шофьори със задължения

От началото на седмицата до 6 май се провежда специализирана полицейска операция с акцент установяване на водачи и пътници на моторни превозни средства с невръчени електронни фишове и неплатени задължения по Закона за движение по пътищата.

Пътната полиция осъществява масова акция за неплатени глоби по Закона за движение по пътищата. КАТ ще проверява и ще отнема книжките на шофьори със задължения.

Служителите на МВР имат право да отнемат шофьорската книжка, а документът се връща, когато задълженото лице плати глобите си.

Електронната система на МВР дава възможност за проверка на задълженията от фиш или акт за административно нарушение, като дава възможност за извършване на плащането. Проверката става с въвеждане на номера на шофьорската книжка и ЕГН.

За да видите дали имате дължими суми – посетете портала за електронни услуги на МВР.

Има много бърз и лесен начин всеки шофьор да направи справка дали се води длъжник с неплатени глоби пред КАТ. Така човек може да си спести много нерви и време, изгубени за връщането на отнетата книжка, ако органите на пътния контрол го спрат на пътя.

За целта е необходимо да се влезе в портала на МВР на е-адрес mvr.bg. След това се избира опцията "Електронни административни услуги" на https://e-uslugi.mvr.bg, а после „Задължения по документи, издадени от Пътна полиция-МВР“.

Така се отваря прозорец, в който водачът трябва да попълни номера на свидетелството си за правоуправление и ЕГН. Следва въвеждане и на генериран от системата код за сигурност и после на екрана се изписва дали и колко глоби по актове дължи съответният водач.

По идентичен начин има опция и за търсене на глобите по фишове.

Затова преди пътуване вижте в сайта дължите ли пари на КАТ.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче