Секции

28 April 2024 18:36

За Празника на розата в Карлово, Историческият музей обяви конкурс за приложно, изобразително изкуство и фотографии

Историческият музей в Карлово обяви конкурс за творци под мотото „Карловската маслодайна роза – традиция, символ, труд и красота“ по повод Празника на розата в града на Апостола. Всички изпратени творби ще бъдат качени на сайта на музея и ще бъдат презентирани пред гостите в деня на Празника на розата в Карлово на 26 май.

„Вече получаваме изключително интересни и оригинални творби, с вложено професионално умение, красота и творчество, вдъхновено от маслодайната роза“, съобщи директорът на музея Мария Деянова.

Конкурсната програма включва следните модули:

1. Приложно изкуство /изработване на картички, моделиране на рози с различна техника и материали, апликации, тъкани и др./

2. Изобразително изкуство- живопис, дърворезба, графика

3. Фотографии – цветни, чернобели

В конкурса могат да участват всички желаещи без възрастови ограничения.

Участието е лично или по интернет. Участниците могат да изпращат снимки на своите произведения на имейла на музея (не се предвижда участие по пощата или чрез куриерски служби).

Творбите за лично участие и участие по интернет ще се приемат до 20.05.2018 год. Творбите, предоставени лично ще бъдат експонирани в залата за временни експозиции в музея в деня на Празника на розата 26 май 2018 г. Тези, които ще участват само чрез интернет да отбележат при подаване на информацията "САМО ДИГИТАЛНО". Дигиталните творби и данните на участника следва да се изпратят на адрес: musei_karlovo@abv.bg. Всички изпратени творби ще бъдат качени на сайта на музея и ще бъдат презентирани пред гостите в деня на Празника на розата в Карлово.

Участниците трябва да изпратят:

• име, фамилия; модул, в който ще участва;

• название на фотографията, произведението, използваната техника и размери (за произведенията на изобразителното изкуство);

•кратки биографични данни на участника

•данни за контакт – фейсбук, имейл, телефон;

Не се предвижда продажба на произведенията. Всички участници ще получат грамота. На отличилите се произведения освен грамота авторите ще получат безплатно посещение в музея за двама в деня на Празника на розата в Карлово 26 май 2018 г.

За повече информация: Тел.: 0335 9 47 28, GSM: 0889 74 55 48, е-mail:musei_karlovo@abv.bg

/Снимка 2: Исторически музей-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче