Секции

26 April 2024 16:56

Във Войнягово почетоха Левски (видео)

На Гергьовден Войнягово отбеляза двоен празник. Войняговци почитат Свети Георги, но също така честват и пазят в сърцата си Апостола на свободата Васил Левски. Вчера се навършиха 154 години от главяването му за учител в селото. Събитието бе уважено от Веска Ненчева – народен представител в 44-то Народно събрание, Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, общински съветници, жители и гости на селото.

Тържеството бе организирано със съдействието на Община Карлово, кметство Войнягово, читалище „Васил Левски 1900“ и настоятелството на църквата „Свети Димитър“. Програмата започна в църквата „Свети Димитър“ с Празнична литургия и тържествен водосвет, след което местни самодейци и деца от ЦДГ“Първи юни“ представиха стихове и песни, посветени на празника. Веселието продължи на центъра на Войнягово с участието на фолклорен ансамбъл „Колорит“, оркестър „Тракийско настроение“ и фолклорен ансамбъл „Седенчица“- гр. Пловдив.

/Повече за празника можете да намерите във видеоматериала./

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю