Секции

19 April 2024 00:20

Открита сцена „Малък съм или голям, аз за Левски знам“ проведе Национален музей „Васил Левски“

Открита сцена под надслов „Малък съм или голям, аз за Левски знам“ се проведе в Национален музей „Васил Левски“ по повод Международния ден на музеите. Ученици от първи и втори клас на СУ „Васил Левски“, които работят по образователна програма „Аз уча в музей Васил Левски“, представиха част от уроците: Урок за будителите от втори „г“; Урок за Апостола от първи „в“; Урок за рода на Апостола от втори „а“; втори „д“ клас се представи с тематични стихотворения и песни. В Откритата сцена участваха много деца от целодневните детски градини в Карлово и ученици от всички начални и средни училища, както и талантите от детска вокална група „Карловойс“.

С изключителен интерес бе приета срещата с Христина Богданова- потомка на сестрата на Васил Левски –Яна.

В Нощта на музея беше представен спектакълът „Белите полета“ на НЧ „Христо Ботев 1869“ – Калофер. А след спектакъла бяха прожектирани документални филми за Васил Левски.

Успоредно с това в Детската работилница специално внимание на малките участници отдели екскурзоводът на музея Даяна Методиева. Децата трябваше да оцветяват родната къща на Апостола, паметника на майката на Васил Левски–Гина Кунчева и знамето на карловски революционен комитет. Участниците получиха възможност да изработят картички с лика на Васил Левски и да сложат печат на вътрешната революционна организация на Апостола.

Дора Чаушева – директор на музея, връчи грамоти на дарителите Недялка Стоева от Карлово, учителката Балтова от СУ „Васил Левски“ и Пенка Якимова от с. Каравелово, които в навечерието на Международния ден на музеите направиха своя жест и подариха ценни семейни реликви на музея на Апостола.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче