Секции

26 April 2024 23:32

Очаква се Италия да се сдобие с ново правителство днес

Днес Италия може да се сдобие с ново правителство, съставено от антисистемни и евроскептични партии. Лидерите на Движение „Пет звезди“ и „Лига“ Луиджи ди Майо и Матео Салвини трябва да представят на президента Серджо Матарела състава на кабинета и министър-председателя. Ясно е само, че нито Салвини, нито Ди Майо ще оглавят правителството, а ще заемат министерски постове. Името на кандидата за премиерския пост в Италия все още е тайна.

Освен социални реформи и преразглеждане на външния дълг на Италия, втория най-голям в ЕС, след този на Гърция, правителството ще работи за повече мерки срещу бежанците. Лидерите на партиите искат улеснени процедури по репатриране на мигрантите, получили отказ за убежища, както и на тези, които са от страни, които не са сериозно незасегнати от войната в Сирия.

Напливът на бежанци от Либия към Италия значително намаля заради работата на Марко Митини като вътрешен министър. Той постигна споразумение с Триполи за задържане на мигранти в центрове на границата.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор