Секции

20 April 2024 15:23

Президентът Румен Радев заминава на двудневна визита в Русия

Президентът Румен Радев е на двудневно работно посещение в Руската федерация. В рамките на визитата си българският държавен глава ще има среща със своя руски колега Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще участва в отбелязването на Дните на българската култура в Москва.

Сред темите по време на срещите се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност. Посещението на българския президент започва със срещи в Москва. Днес Румен Радев ще разговаря с руския премиер Медведев за реализацията на съвместни българо-руски проекти.

По-късно в Балшой театър президентът ще присъства на оперната постановка „Зигфрид“ на Софийската опера и балет. Радев ще разговаря с български и руски общественици в сградата на българското посолство в руската столица. Утре президентът ще бъде посрещнат от Владимир Путин в лятната резиденция на руския държавен глава в Сочи. Радев и Путин ще проведат среща, след което ще ръководят пленарните разговори на официалните делегации и на двете страни. Това е първото посещение на български президент в Русия за последните близо 10 години.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс