Секции

27 April 2024 02:14

Карловският клуб „Приятели на армията“ проведе заключително военно-приложно състезание

Карловският клуб „Приятели на армията“ проведе заключително военно-приложно състезание в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада. В състезанието участваха деца от петте секции на клуба с девет отбора от средните училища от Карлово и Сопот. То бе организирано от главните сержанти на военните формирования на бригадата в Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант старшина Милен Памуков.

Заместник-командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков откри надпреварата и пожела успех на всички с достойна победа за най-добрите.

Темата на изявата бе „Единна пътека с препятствия” и в нея участваха девет отбора от по петима състезатели – ученици от средния курс на обучение, а етапите преминаха с физическо натоварване и много емоции.

Благодарение на главните сержанти, които запознаваха обучаемите с основната теоретична информация и наблягаха на създаването на практически навици и физически умения за изпълнение на задачите и постигане на целите, учениците от всички отбори се представиха достойно.

В крайното комплексно класиране призовото първо място взе отборът на ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви” - Карлово, на второто и третото място останаха карловските средни училища „Васил Левски” и „Христо Проданов”. Полковник Деян Дешков награди индивидуалните участници в съответните дисциплини с грамоти и предметни награди. А председателят на клуб „Приятели на армията” Петко Терзийски връчи благодарствени адреси на отличилите се в пълния курс на обучение и подготовка зрелостници.

Състезанието бе демонстрация на практическите умения, които тийнейджърите са усвоили по време на своето едногодишно обучение, а също така и затвърждаване на придобитите познания, общовойскова култура и умения, формиране на качества като издръжливост, психическа устойчивост, дисциплинираност и изпълнителност. То се проведе съгласно Плана за съвместна дейност между 61-ва Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ през Учебната 2017/2018 година.

/Източник снимки: landforce.mod.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче