Секции

20 April 2024 12:35

С първо място от национален конкурс се завърна 6 б клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Карлово

Президентът Румен Радев награди в Пловдив отличените класове от осмото издание на националния проект „Народните будители и аз“. Той връчи първото място на учениците от 6 б клас от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Карлово с класен ръководител Величка Де- Росас. Наградата е двудневна екскурзия.

За осемте години от създаването си националният конкурс „Народните будители и аз“ е обхванал 70 000 ученици от цялата страна, а патрон на тазгодишното издание е държавният глава Румен Радев.

През 2018 г. в колективната надпревара се включват 6500 ученици от цялата страна и 181 в индивидуалното състезание. Индивидуалните участия са посветени на две бележити годишнини - 140 години от Освобождението на България и 170 години от рождението на Христо Ботев.

За седемте си години проектът „Народните будители и аз“ е обхванал над 63 000 ученици, каза ръководителят на проекта Кирчо Атанасов. От тази година проектът вече е национален, след като в него участват ученици от Пазарджик, София и Варна.

В приветствието си президентът Румен Радев припомни, че за да осъзнаем в дълбочина значението и силата на делото на нашите будители, то трябва да се разглежда на по-широка плоскост, а именно – на широкото поле на световната история. Президентът подчерта, че едни от най-големите ни победи са победите на духовността и книжовността. Държавният глава поздрави учениците и заяви, че те са будителите на утрешния ден. Той благодари на учителите и родителите за подкрепата, която оказват на децата.

Официалната церемония се състоя в Гранд хотел „Пловдив“ на 3 юни. В нея участва кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Ученическото състезание има за цел да утвърди националната идентичност на младите българи и се осъществява от пловдивските Ротари клубове и Зонта клуб.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче