Секции

01 May 2024 21:12

До 17 юни приемат заявки за участие във фолклорния фестивал „Столетово пее и танцува 2018“

В карловското село Столетово ще се проведе „Традиция и съвремие – XI Национален фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува 2018” по случай 90-ата годишнина от създаването на Народно читалище „Христо Ботев 1928г.“ и 170-тата годишнина от рождението на Христо Ботев.

Фестивалът „Столетово пее и танцува 2018“ ще се състои на 30 юни и 1 юли на площада в с. Столетово под патронажа на Министерството на културата. В него за участие са поканени детско-юношески и младежки фолклорни групи, индивидуални изпълнители и състави с фолклорна програма до 10-12 минути. Всяко група ще получи Грамота за участие и сувенир за спомен от фестивала. Молбата на организаторите е най-късно до 17 юни 2018 г. да получат заявка за участие!

Целта на фестивала е да се съхрани родовата памет, традициите, националната ни идентичност, като същевременно читалищата да запазят утвърдилите се във времето художествени състави.

Традицията и съвремието - „Столетово пее и танцува” е събитие, организирано от местното читалище „Христо Ботев 1928г.”, със съдействието на Министерството на културата, Кметство Столетово и Община Карлово, фирми спонсори, които всяка година благородно даряват.

„Амбициите ни като организатори от читалище „Христо Ботев 1928г.”, Столетово, са да превърнем фестивала в традицията, която преминава в съвремието и така всяка година да се обогатява с нови участници - ансамбли от далечни и различни кътчета на страната ни, и най-вече да популяризираме българското фолклорно богатство. Любителите на българския фолклор ще могат да се насладят на изпълненията на колективи от цялата страна – фолклорни ансамбли, инструментални формации, вокални групи и индивидуални изпълнители.”, заяви Мирослав Колев, председател на местното читалище и организатор на фестивала.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче