Секции

02 May 2024 01:28

Уникален танцов семинар провежда Читалището в Карлово, в който може да участва всеки според интересите си

В Народно читалище „Васил Левски 1861г.“ започна четиридневен танцов семинар – WORKSHOP. Той се провежда в Камерната зала в дните 4,5,6 и 14 юни.

Проектът за семинара е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и всички инициативи са без такси. В обученията участват ученици и преподаватели от Карлово, които проявяват интерес към посочените теми.

На 4 и 5 юни семинарът беше по модерен и класически танц с преподаватели Чан Тхе Чунг от Виетнам и проф. Анелия Янева – известен балетен режисьор, професор по хореография и доктор на изкуствознанието в Института за изследване на изкуствата към БАН. Носител на множество награди от международни и национални събития.

На 6 юни – обучението ще бъде по ритмика и актьорско майсторство. Преподавател е Никола Костадинов. Той е роден през 1995 година в Струмица – Македония. В момента е студент по хореографска режисура в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, където е завършил актьорско майсторство. Автор е на собствени хореографски постановки, като „Огънче“. Има награда от Международен младежки фестивал „Музите“ в Созопол през 2017 г. за постижения в областта на хореографията. Разширява интересите си към танц-театъра, като се представя със съвременна хореография във всички постановки.

На 14 юни от 10:00 до 12:00 часа семинарът е на тема: Детски игри и характерни танци. Лектор е Мария Ангелова. Тя е родена в Киргизстан. Там е завършила „Обща психология“ и „Педагогика“. Ръководител е на Детски танцов състав „Орфей“ при Военен клуб-Карлово, на няколко школи за съвременен танц в страната и международен танцов колектив, с множество награди от конкурси. В момента е студентка в Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград по специалност „Съвременна хореография“.

Всеки, който има желание, може да участва в обученията по интереси.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт