Секции

28 March 2024 11:21

Мобилен планетариум „Астронет“ посреща деца в Карлово

Мобилен планетариум “Астронет“ посреща деца, любители на астрономията и природата от 5 до 14 години в Карлово. Интерактивното шоу ще се проведе на 9 юни/събота/ в Народно читалище „Васил Левски-1861“.

Организатор на събитието е Щура лаборатория. Целта на инициативата е да събудят интереса на децата в областта на науката, като визуализират допълнителната информация за предметите, преподавани в училище.

Мобилният планетариум „Астронет“ обикаля цялата страна и сега негова спирка е Карлово. В рамките на 60 минути, децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо. Филмите, които малчуганите ще наблюдават в планетариума, са с научна тематика, съобразени с възрастовите групи и се прожектират на 360-градусов екран. Всички участници ще имат и възможността да наблюдават научно шоу с течен азот и ще се потопят във вълшебния свят на планетите и звездите.

Мобилната конструкция на планетариума може да побере до 20 участника едновременно. Всяко дете ще получи научен подарък, който може да си вземе вкъщи. Таксата за участие е 15 лв.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче