Секции

27 April 2024 05:24

В Калофер ще се проведе национален ученически събор, посветен на 170 години от рождението на Христо Ботев

Национален ученически събор, посветен на 170 години от рождението на Христо Ботев, ще се проведе в Калофер от 12 до 13 юни. Организатори са Министерството на образованието и науката, Община Карлово, СУ „Христо Ботев“ – гр. Калофер, Национален музей „Христо Ботев “ и Народно читалище „Христо Ботев-1869“.

Съгласно програмата на събитието на 12 юни, вторник, от 13:30 часа ще се състои тържественото откриване на срещата в залата на НЧ „Христо Ботев -1869“ – гр. Калофер. От 17:00 часа ще има шествие със знамената до паметника на Христо Ботев и рецитал по Ботеви стихове. 19:30 часа е началният час на концерта с участието на Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“- гр. Кърджали и Деси Добрева.

На 13 юни националният ученически събор ще продължи от 10:00 часа с посещение на Национален музей „Христо Ботев“, Даскал Ботьовото училище и храм „Успение на Св. Богородица“ в Калофер.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер