Секции

20 April 2024 13:26

Сухопътни войски провеждат командно-щабно обучение „БАЛКАН 2018“

Сухопътните войски провеждат двустепенното командно-щабно учение „Балкан 2018”. В него участват щабовете на батальони и дивизиони.

Целта на командно-щабното учение /КЩУ/ “БАЛКАН 2018” е да се повишат уменията на офицерите от щабовете и се съгласуват действията при провеждане на операция при конфликт със средна интензивност на специфични направления.

КЩУ “БАЛКАН 2018” съдържа действия по участие на механизирана бригада и батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екология в операция по прикритие на държавната граница в състава на Сухопътния компонент и съответства на общ сценарий за участие на формирования от състава на Сухопътните войски във възможни операции на Въоръжените сили на Република България.

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Ръководител на КЩУ “БАЛКАН 2018” е началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов. Директор на учението е заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов.

/Източник снимка: armymedia.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче