Секции

19 April 2024 13:27

Военен хеликоптер се разби до летище Пловдив, командирът и помощник-пилотът са загинали (обновена)

Двама души са загинали, а един е тежко ранен при падане на военен хеликоптер тази вечер в района на летище Пловдив.

Състоянието на бордния техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов е стабилизирано, съобщиха от Министерството на отбраната. Той е приет за лечение в Университетската болница в Пловдив със счупвания, но е контактен и няма опасност за живота му.

При катастрофата на вертолета от състава на авиобаза Крумово загинаха капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев. Екипажът е изпълнявал тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа с вертолет Ми-17, с борден № 417.

Причините за катастрофата се изясняват.

От Министерството на отбраната изказват съболезнования на близките на загиналите при изпълнение на служебния си дълг.

Припомняме, че по неизяснени засега причини вертолет Ми-17 падна тази вечер от около 50 м. височина в района на авиобаза Крумово.

Сигналът за инцидента е подаден в 20,35 часа, съобщи за Дарик говорителят на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев.

По думите му, опасност от взрив или пожар в района на инцидента е нямало. На мястото веднага са изпратени линейки, според очевидци около 6.

Отменени полети на летището няма.

На 9 юни миналата година военен хеликоптер „Пантер“ с командир капитан Георги Анастасов падна в Черно море по време на тактическо учение на 7 мили източно от устието на река Камчия. Капитан Анастасов загина. При инцидента пострадаха двама - капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов. От доклада на военното министерство стана ясно, че причината за катастрофата е рискована маневра на пилота. Тогава министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че са набелязани мерки, с които подобни инциденти да се преодоляват в бъдеще.

/Източник информация:dariknews.bg; източник снимка:offnews.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче