Секции

19 August 2018 12:49

Родители на деца с увреждания искат Бисер Петков да остане министър

Родители на деца с увреждания, които направиха палатков лагер пред парламента в София изразиха изненада от оставката на ресорния министър Бисер Петков. Според тях Петков е бил един от малкото министри, с когото са имали ползотворен диалог.

Родители на деца с увреждания, които вече 11 дни протестират в няколко града изразиха учудване от оставката на ресорния министър Бисер Петков. В София, в палатковия лагер пред парламента, майките заявиха, че никога не са настоявали Бисер Петков да напуска поста, тъй като той е бил първият министър, показал, че отстоява интересите им и нуждата от нов закон за личната помощ. Майките настояват и за адекватни социални услуги, свързани с индивидуалните нужди на всяко дете и всеки възрастен човек с увреждания. Те са категорични, че не е имало напрежение между тях и Петков и настояват той да остане на поста си.

До 30 юни социалното министерство трябва да представи концепция на Закон за социалните услуги. В понеделник следобед Петков изненадващо подаде оставка, а министър-председателят Бойко Борисов я прие. Като мотив министърът е посочил, че се оттегля поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Доверявате ли се на спасителите на плажа?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Музиката дава израз на онова, за което не могат да бъдат открити думи, но не може и да остане премълчано.


Виктор Юго