Секции

20 June 2019 12:21

Родители на деца с увреждания искат Бисер Петков да остане министър

Родители на деца с увреждания, които направиха палатков лагер пред парламента в София изразиха изненада от оставката на ресорния министър Бисер Петков. Според тях Петков е бил един от малкото министри, с когото са имали ползотворен диалог.

Родители на деца с увреждания, които вече 11 дни протестират в няколко града изразиха учудване от оставката на ресорния министър Бисер Петков. В София, в палатковия лагер пред парламента, майките заявиха, че никога не са настоявали Бисер Петков да напуска поста, тъй като той е бил първият министър, показал, че отстоява интересите им и нуждата от нов закон за личната помощ. Майките настояват и за адекватни социални услуги, свързани с индивидуалните нужди на всяко дете и всеки възрастен човек с увреждания. Те са категорични, че не е имало напрежение между тях и Петков и настояват той да остане на поста си.

До 30 юни социалното министерство трябва да представи концепция на Закон за социалните услуги. В понеделник следобед Петков изненадващо подаде оставка, а министър-председателят Бойко Борисов я прие. Като мотив министърът е посочил, че се оттегля поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Бихте ли почивали на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче