Секции

01 May 2024 19:49

Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ гостува в карловските детски градини

Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ гостува във всички детски градини в Карлово. Директорът на библиотеката Мирослав Колев разказва, че организираните изнесени читални са част от проект: „Мъдростта на книгите и знанието, изграждаща сила на утрешните будители!”, чрез които ще се насърчава четенето и любовта към книгата сред най-малките чрез създаване на „библиотеки без стени”.

Той споделя още: „Подарихме от „преносимите къщички за книги”, които са изработени индивидуално за всяка детска градина. Така популяризирахме “Къщичката за книги” сред децата на Карлово и насърчаването им да обновяват фонда на къщичката със свои любими книжки от вкъщи. Заедно с децата прочетохме приказките „Домашните животни”, „Непослушното мече“ и „Мечо детектив”, а художникът Атанас Сеизов илюстрира героите на бялата дъска. Малчуганите ни посрещаха с огромна радост и любопитство, поздравиха ни с песни и гордо рецитираха „Аз съм българче”.

Проектът на библиотеката е в партньорството със Сдружение „Млади, активни, креативни” - село Куртово с финансовата подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

Целта на този проект е обществото да бъде убедено, че съвременните библиотеки предлагат много модерни услуги, нови интересни книжки и различни четива за малки и големи. Библиотеките са и местата за срещи, обществени дискусии и намиране на нови приятели.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче