Секции

16 April 2024 11:01

Проведен бе конкурсът за управител на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ – Карлово

Конкурсът за управител на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово бе проведен на 18 юни. В него участваха двама кандидати – проф. д-р Петър Петров от Пловдив, който е специалист гинеколог, и досегашният управител д-р Христо Пелев, съобщи за Карлово Тв Теодор Шойлеков – председател на Общински съвет – Карлово.

Двамата кандидати са представили концепции за управлението на карловската болница. Всеки от тях е изразил своето професионално виждане за развитието на здравното заведение.

Комисия, определена с решение 997/31.05.2018 г. на Общинския съвет с председател юриста Димитър Мелев от Лекарския съюз в Пловдив и членове Антон Минев – зам.- кмет на Община Карлово, д-р Иван Моллов – общински съветник, д-р Катя Георгиева от РЗИ – Пловдив и д-р Янко Кочев, оценяваше двамата лекари – кандидати за поста.

По оценка на комисията по-добри резултати е показал д-р Христо Пелев.

Предстои в Общинския съвет да бъде внесена докладна, въз основа на която да се назначи управителят, с по-добри резултати от конкурса.

„Знаете моето мнение за състоянието и управлението на карловската болница. По закон от Общинския съвет трябва да бъде внесена докладна, но съм категоричен, че докладна с този резултат не би бил полезен за доброто развитие и управление на здравеопазването в Карлово и общината“, е мнението на Теодор Шойлеков.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче