Секции

27 April 2024 03:41

Карлово: Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство срещу кмета Танковски

Районна прокуратура в Карлово наблюдава досъдебно производство срещу кмета на село Войнягово Тодор Танковски. То е за лично укривателство с цел имотна облага – престъпление по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производството срещу войняговския кмет е било образувано вчера, на 18.06.2018 г., с разпит на свидетел, който е заявил, че Танковски е поискал сума в размер на 150 лева, за да спомогне на лице, което е разследвано за друго престъпление по чл.240а от Наказателния кодекс, за да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване – за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на с. Войнягово, общ. Карлово.

Засега е установено, че е била уговорена среща между Танковски и горепосоченото лице в понеделник, на 18 юни 2018, на паркинг в центъра на Карлово. На нея е била предадена на кмета поисканата сума.

При стриктно спазване на процесуалните изисквания, непосредствено след предаване на сумата, управляваният от кмета автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лв., в купюри от 20 и 10 лева. Танковски е казал, че сумите са за нуждите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилният му телефон, от който се е водела комуникацията между лицата.

В момента се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура-Карлово.

Танковски е бил задържан за срок от 24 часа. Днес, 19 юни 2018 г., предстои повдигане на обвинение и преценка относно наличие основанията за задържането му .За престъплението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче