Секции

19 May 2024 05:05

Празник на лавандулата ще се проведе в Карлово

В навечерието на Еньовден, на 22 и 23 юни в Карлово ще се проведе празник на лавандулата, етерично-маслените растения и лечебните билки. Организатор е Туристически комплекс „Старинно Карлово“ към Община Карлово. Празникът ще стартира в петък с Алея на лавандулата, която е запомнящо се изложение на производители на етерично-маслената култура и на продуктите от нея, и ще продължи и в събота. Също за първия ден на събитието от 10:00 часа на площад „20-ти юли“ в Карлово е подготвено Детско лавандулово шоу.

На втория ден в двора на Патевата къща от 09:30 часа с фолклорна програма ще бъдат възпроизведени ритуалите „Еньова буля“ и жънене на лавандула. Всички гости ще имат възможност да дегустират продукти от ароматичното растение. След това, всеки желаещ може да се включи в Лавандуловото шествие от комплекс „Старинно Карлово“ до централния градски площад. Там фолклорният фестивал „С хоро на лавандула“ е с начален час 11:00.

Гала-концерта на наградените на фолклорния фестивал на площад „20-ти юли“ е от 18:00 часа. Празничната програма ще завърши с концерт на DEEP ZONE PROJECT от 19:00 часа.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче