Секции

18 April 2024 17:10

76 зрелостници получиха дипломите си от СУ”Васил Левски” в Карлово

76 зрелостници от СУ”Васил Левски” в Карлово получиха дипломите си за средно образование, от тях 32 – ма са с отличен успех. В началото на тържествената церемония, която се проведе на 20 юни в зала „Васил Караиванов” на Община Карлово, директорът на училището Мариана Манчева се обърна към завършилите дванайсетокласници с думите, че не е лесно да се разделят с тях, но те вече са завършени личности и са устремени към други измерения. Винаги трябва да помнят този момент на получаване на зрелостните си свидетелства, защото той е резултат от един дългогодишен целенасочен труд и е плод на техните стремежи и желания, на техните амбиции и копнежи. От древността пред човека стои въпросът ”Как да постигне щастието си?”. Пред неговия отговор и сбъдване са изправени зрелостниците. Манчева им пожела да бъдат с чисти сърца и да уважават близките си и подкрепата, която получават от тях за всяко свое решение, и още: „Пазете доброто и се борете за него. Помагайте на хората около себе си. Помагайте на страната ни да просперира и на народа ни да постигне жизнения стандарт, който заслужава. И никога не забравяйте заветите на патрона на училището - Апостола на свободата Васил Левски. Бъдете хора!”

На тържеството присъстваха ръководни представители на общинската администрация, родители, преподаватели и много гости. Заместник – кметът Антон Минев връчи на Мариана Манчева поздравителен адрес от името на кмета на Карлово, в който се казва: ”Бъдете горди, че сте възпитаници на едно от най-старите училища. Отново СУ”Васил Левски” е сред водещите в област Пловдив с пето място на държавните зрелостни изпити. Поздравявам за успехите и доказания професионализъм педагогическия колектив на училището. Благодарение на усилията, на търсенето и отговорността на всички бивши и настоящи преподаватели, стотиците възпитаници на СУ”Васил Левски” са направили първите си стъпки към знанието и са съхранили за цял живот благодарността си към всеотдайни учители.Скъпи зрелостници, където и да ходите по света, носете славата на вашето училище и вашия град Карлово. Говорете истината, не забравяйте приятелите си, правете добро.”

Златни значки получиха Даяна Михайлова за отличник на Випуск 2018 и Радослав Найденов за първенец на Випуск 2018. Със сребърни значки бяха наградени Озода Мунавар, Надежда Иванова и Петър Белев. Носители на специалната награда на името на проф.Иван Гаврилов станаха Анелия Николова и Мариян Томов.

Всеки зрелостник получи и по една книжка „Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора”.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Да обясняваш на някого какво означава даден символ е като да му казваш как трябва да го кара да се чувства музиката.


Дан Браун