Секции

18 April 2024 20:07

Пет човека се борят за едно място в най-желаните специалности на Медицинския университет в Пловдив

Приключи подаването на документи за кандидатстване в Медицински университет – Пловдив. Общият брой кандидати тази години е 2182, което е с 350 кандидати повече от миналата година.

„Това увеличение е показател както за добрия имидж на Университета, така и за положителната оценка на въведения от миналата година нов формат на прием – с тест по биология и химия и то в един ден”, коментира зам.-ректорът по „Учебна дейност” проф. д-р Мария Куклева.

Възможностите за регистрация онлайн, което МУ – Пловдив предостави на кандидатите, също улесни и подобри организацията при подаване на документи. Тази година за магистърските специалности кандидатстват общо 1599 души, което е с 260 повече от миналата година.

По първо желание интересът към трите специалности – „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“, е почти равностоен. Там се борят по 5 човека за 1 място.

При останалите най-голям е интересът към специалностите „Помощник фармацевт“ и „Медицинска козметика“, следвани от специалностите „Рехабилитатор“ и „Рентгенов лаборант“.

На 2 юли от 9 часа започва първият приемен изпит по биология и химия за магистърските специалности.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче