Секции

26 April 2024 09:27

Откриха ХI Национален фестивал „Столетово пее и танцува 2018“(видео)

Националният фестивал „Столетово пее и танцува 2018 “ бе официално открит на 30 юни от Тодорка Генчева - временно изпълняваща длъжността кмет на селото, в което за единадесети пореден път се провежда фолклорният празник, който няма конкурсен характер. На откриването присъстваха Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, Светлозар Янков – общински съветник, председател на ВМРО Карлово, Манол Манолов - общински съветник и председател на БСП-Карлово, много гости от общината и страната.

Първият фестивален ден започна с изпълненията на женската фолклорна група при читалището в с. Богдан. Във надпяването и надиграването участват 32 състава от всички краища на страната.

Фестивалът е двудневен. Той се организира от Община Карлово, кметство Столетово и НЧ „Христо Ботев 1928г.“ и е под патронажа на Министерството на културата.

Поздравителни адреси по повод 90-годишния юбилей на столетовското читалище и ХI Национален фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува“ бяха изпратени от президента на Р. България Румен Радев, от министъра на културата Боил Банов и общинския съветник Светлозар Янков.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче