Секции

27 April 2024 00:50

Парламентът спаси Иван Иванов от БСП

Парламентът спаси Иван Иванов от БСП заради нежеланието му да спази енергийния закон и последните поправки във връзка със сделката за ЧЕЗ.

След два часа ожесточени дебати за родната енергетика и добротворната или негативна роля върху нея на енергийния регулатор, социалистите останаха сами при гласуването "за" смяната му от поста шеф на КЕВР. За оставката гласуваха 63 червени депутати, а против смяната му се обявиха всички останали 125 депутати от ГЕРБ, ДПС, ОП и Воля.

След своеобразния вот на доверие за него Иванов коментира в кулоарите, че върху него не е бил упражняван политически натиск, с изключение на този от БСП с поисканата му оставка.

По-рано по време на дебатите Рамад Аталай от ДПС упрекна социалистите, че след като не са успели да атакуват Цветан Цветанов, нито Искрен Веселинов, са насочили атака си срещу най-слабото звено, което няма как да се защити - Иван Иванов. Той нарече поначало поисканата оставка, както и инициираните от ОП промени в закона във връзка със сделката за ЧЕЗ безплодно начинание. Но обвини за допуснатия хаос именно ГЕРБ.

/Източник информация и снимка: standartnews.com/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче