Секции

26 April 2024 05:39

Председателят на НС Цвета Караянчева свиква председателски съвет заради чумата по животните

Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква днес извънредно заседание на Председателския съвет на Народното събрание.

На заседанието ръководствата на всички парламентарни групи ще бъдат информирани във връзка със случаите на чума по животните в страната. Заседанието се свиква по молба на Оперативния щаб, който координира борбата с болестта.

В неделя премиера Бойко Борисов разпореди създаването на Оперативен щаб, който набеляза мерки за контрол на границата.

От понеделник пък започна изплащането на обезщетенията на фермерите, чиито овце и кози бяха евтаназирани заради огнищата на чума по дребните преживни животни в селата Воден и Кости.За целта са преведени близо 305 хиляди лева. Обезщетението е минимум по 190 лев за животно. За специалните породи 250 лева.

Оперативният щаб, въведе три спешни мерки за ограничаване на заразата. Първата е в 10-километровата зона, при местата, където има зараза в Странджа,. Втората е да се засилят проверките за пренос на храни, които съдържат свинско месо по ГКПП-тата, и проверките на автомобилите. Третата мярка е насочена към министерство на регионалното развитие и пътната агенция, които да почистват ежедневно местата в 10-километровата зона преди граничен контрол.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Сексапилът е начин на мислене - удобен начин на живот. То е да обичаш себе си, дори в най-отблъскващите моменти.


Холи Бери