Секции

19 April 2024 09:31

Сдружение „Приятели на язовир Домлян“ избра Управителен съвет и председател и до дни ще се регистрира в съда

Сдружение „Приятели на язовир Домлян“ избра Управителен съвет и председател и до дни ще се регистрира в съда. Това съобщи за RNews.bg Петко Марков - председател на неправителствената организация с нестопанска цел, и допълни, че много години язовир „Домлян“ е бил подложен на бракониерски набези и на недобросъвестни риболовци, затова новоучреденото сдружение си поставя за цел с времето да се промени, това което е било до сега. „Имаме желание, воля и приятели, които ни помагат. За осем месеца работа успяхме да направим 3 зарибявания с 800 кг. каракуда и 800 кг. шаран, от които 500 професионално отгледани. А тази година след успешна кампания, в която се включиха много хора, пуснахме 30 000 рибки“.

Сдружението организира състезания за деца и свои членове с цел да изведе малчуганите и младежите сред природата. Действително самият язовир Домлян и природата около него са прекрасно място за риболов, отмора и почивка сред прелестна природа.

До няколко години новоучреденото сдружение има амбицията да изгради собствен развъдник за рибки. А това е изключително важно, защото според тях, в общините Карлово и Сопот това е единственият язовир за риболов.

Председателят на сдружението смята, че всеки е добре дошъл да се включи в състава на неправителствената организация и кани в бъдеще риболовците да си вадят билети от сдружение „Приятели на язовир Домлян“. Управителният съвет приканва към строго спазване на закона за рибарство и аквакултури. Само така яз. „Домлян“ може да стане търсено и предпочитано място от много любители на риболовния спорт и за хора, които ценят прелестите на девствената природа.

Язовир „Домлян“ е в полите на Средна гора, югоизточно от общинския център – Карлово. От края на село Домлян до язовира има черен път за кола. Ако си направите разходка пеш, язовирът е на 10 минути от края на селото.

/Снимки: фейсбук страница Сдружение "Приятели на яз.Домлян"

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче