Секции

29 March 2024 12:17

Китайска делегация посети Карлово

Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски проведе работна среща с официална делегация от град Дзинан, Китай. Тяхното посещение е свързано с 3-дневния им престой в България, чиято цел е проучване на възможности за сътрудничество, инвестиции и приятелски обмен между двете държави.

Заместник-кметът направи обстойна презентация на община Карлово, в която разказа на чуждестранните посетители за географското разположение на общината, нейния климат, най-големите предприятия на територията й, модерната пречиствателна станция, отглеждането на маслодайна роза, лавандула и лозови насаждения, източниците на минерални извори, възможностите за инвестиции и привилегиите, които могат да получат чуждестранните инвеститори. Карагенски обърна особено внимание на представянето на Индустриална зона-Карлово и други общински терени.

Водачът на делегацията от град Дзинан Чен Йонг благодари за сърдечното посрещане и изрази радостта си от посещението си в България. Той представи Дзинан и поясни, че градът е център на провинция Шандон, която е на трето място по икономически показатели в Народна Република Китай. Разказа също, че двата града имат много общо, защото и в град Дзинан има минерални извори и се произвеждат много цветя. Едно от тях е цветето лилия фламинго, от което годишно продават около 1 млн. броя.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче