Секции

18 May 2024 20:49

Трима души загинаха, а 7 бяха ранени след стрелба в на оживена улица в Ню Орлиънс

Трима души загинаха, а още седем бяха ранени при поредна стрелба в град Ню Орлиънс, щата Луизиана. Инцидентът станал в събота около 22.30 ч местно време на оживена улица в града, в близост до френския квартал, съобщава полицията. Жертвите са починали още на място, а пострадалите са откарани в болница. Един от тях е в критично състояние.

В публикувано изявление, кметът на града Латоя Кантрел осъди остро криминалната проява и заяви, че в Ню Орлиънс няма място за такова насилие. Тя добави: “ Като казвам, че това е достатъчно, говоря от името на всички жители. Още три живота бяха погубени. Насилието трябва да спре. В моя квартал също имаше стрелба преди известно време. Това е абсолютно недопустимо за всички части на града. “ Полицията издива 2-ма мъже, които са открили безразборната стрелба. Засега не е ясно кои са те, нито мотивите за престъплението:

Майкъл Харисън – управител на полицията в Ню Орлиънс:

„Заподозрени са 2-ма мъже, които вероятно са носили качулки. Това е единственото описание, предоставено ни до момента. Те са избягали от местопрестъплението, веднага след стрелбата. Призоваваме всички граждани да окажат съдействие и да съобщят всичко, което знаят за инцидента.“

В града стават често стрелби от подобен род. През ноември миналата година във френския квартал десет души бяха простреляни, а един загина. От полицията съобщиха, че в ранните часове на неделния ден на междущатска магистрала край Ню Орлиънс е открита и простреляна жена, но не е ясно дали двата инцидента са свързани.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче