Секции

18 May 2024 18:20

Откриха двете черни кутии на самолета, който катастрофира в Мексико

Двете черни кутии на самолета, който катастрофира в мексиканския щат Дуранго, бяха намерени съобщи Ройтерс. Специалисти ще разследват записите от пилотната кабина на самолета на авиокомпания Аеромексико, който се разби малко след излитането си. При инцидента като по чудо нямаше загинали.

На борда на пътническия самолет, пътуващ до столицата Мексико сити, е имало 103 души. 85 от тях бяха ранени, двама от които критично. Инцидентът е станал малко след излитането на машината от международното летище Гуадалупе Виктория в провинция Дуранго. Като причина за катастрофата са посочени лошите метеорологични условия. Самолетът се е сблъскал с мощно въздушно течение, наклонил се е към земята и с едното крило е докоснал пистата. В този момент двигателите са се откъснали, самолетът паднал и изминал 300 метра в околното поле, преди да спре и да се възпламени.

Генералният директор на „Аеромексико“ Андрес Конеса заяви на пресконференция, че въведеният в употреба през 2008 г. самолет е бил в изправно състояние.

В сряда авиокомпанията Аеромексико публикува в социалната мрежа Туитър, че 64 души от общо 85-те ранени вече са изписани от болницата.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче