Секции

20 April 2024 16:31

Кметът д-р Кабаиванов връчи сребърна значка с образа на Васил Левски на европейската шампионка по вдигане на тежести Галя Шатова

Европейската шампионка по вдигане на тежести Галя Шатова беше лично поздравена за големия успех от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Заедно с нейния личен треньор Иван Лухов те бяха наградени със сребърни значки с образа на Васил Левски и грамоти за заслуги и вярност към заветите на Апостола на свободата.

Галя Шатова е от Карлово, тя спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки в Милано. Състезава се в категория до 63 кг при 17 годишните девойки и завърши състезанието с двубой от 200 кг, като стана първа в изхвърлянето с 91 кг и втора в изтласкването със 109 кг. „Галя стана и най-добър лифтер на състезанието, като тази награда е изключително престижна“, каза нейният треньор. По системата „Синклер“, сред 200 участници, тя е определена за най-добър състезател на целия шампионат. Голям успех за момичето е спечелената единствена квота за титуляр в предстоящата Олимпиада за юноши и девойки, която ще се проведе в Буенос Айрес, Аржентина. Вчера Галя и нейният треньор са били поздравени и от министъра на спорта Красен Кралев, който лично се е срещнал с тях. Д-р Кабаиванов пожела на състезателката Олимпийска титла, за която тя е фаворит и още по-големи успехи в големия спорт.

Галя Шатова е състезателка по вдигане на тежести от години с личен треньор Иван Лухов. Тя е европейски шампион с три златни медала на Европейското първенство за юноши и девойки през 2016 година в Полша и европейска вицешампионка при 17 годишните на първенството в Прищина (Косово). Галя Шатова е ученичка в СУ „Христо Проданов“. През тази година тя получи, заедно с още двама младежи от Карлово, Награда за доблест и благородство, която й бе връчена на 11 юни в резиденция „Врана“, София.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче