Секции

18 May 2024 18:21

Горещините в Европа причиняват озоново замърсяване

И днес част от Европа продължава да страда от горещините, обхванали целия континент. Те причиниха горски пожари в Португалия и Испания. А във Франция беше отчетено озоново замърсяване.

В Португалия температурите вчера бяха близо 44 градуса . Избухналия в петък горски пожар в южната част на страната вече е почти овладян Пламъците обаче унищожиха межу 15 000 и 20 000 хектара площи. При пожара са ранени 24 души, един от които е в тежко състояние.

В Испания пожарникарите все още се борят с горски пожар, възникнал в югозападната област Андалусия. В потушаването на стихията са мобилизирани 12 самолета. За последната седмица горещините в страната взеха седем жертви. Температурите остават високи. В югозападната част на страната те ще бъдат между 40 и 42градуса.

В Холандия заради жегите беше повреден часовникът на църквата „Дом“ в централния град Утрехт. Стрелките на часовника от 1857 г. спряха в петък сутринта в 11.23 ч. Очаква се днес в страната да се отчетат рекордните 34 градуса.

Във Франция температурите ще са 37 градуса в Бордо и 36 градуса в Париж и Лион. Заради топлината страната се наблюдава покачване на озоновото замърсяване. Наложени са ограничения на автомобилното движение.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче