Секции

18 April 2024 11:05

Полицаят, задържан за трафик на мигранти, взел 2000 лева за два курса от Бургас до София

Полицаят, задържан за трафик на мигранти, е взел 2000 лева за два курса от Бургас до София. Това стана ясно от думите на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов по време на нарочен брифинг в града на тепетата.

Задържаният е 29-годишен служител на СДВР. Той не е действал сам. На 5 август вечерта групата тръгва с 4 автомобила да превозва чуждите граждани от Бургас към София. В ранните часове на другия ден, една част от афганистанците, влезли в Бургас от Турция с цел да преминат България за да стигнат до Западна Европа, са превозени и се налага да бъдат взети още 6 от тях. Единият от шофьорите в групата се връща да ги вземе от района на Бургас.

По време на пътуването до столицата "Мерцедес"-ът, в който са били афганистанците, е спиран няколко пъти от полицейски служители за проверка. Първият опит на органите на реда да спрат колата на няколко километра от Бургас е неуспешен, тъй като шофьорът не се подчинява. Вторият - в района на Сливен, също претърпява провал. Автомобилът с висока скорост продължава пътя си по АМ Тракия към София. Опитите на полицията да спре колата продължават и в района на Стара Загора, както и до Пловдив, но не успяват отново.

Шофьорът, който се оказва 29-годишен служител на СДВР, свива към Карлово. Там на центъра на града изоставя 6-мата афганистански граждани и ги уговаря, че срещу 100 долара ще "оправи работата с полицията", взима им парите и бяга, като по пътя раздава багажа им на роми, като преди това прибира по-ценните неща.

Малко по-късно, след като е обявен за национално издирване, полицаят е заловен в района на Пирдоп. При претърсването на автомобила е открита служебна карта от СДВР.

За транспортирането на чуждите граждани 29-годишният мъж на име Владимир Славов се е договорил с тях да получи 2000 лева. Той е направил пълни самопризнания пред разследващите.

В апаратамент в София са открити и останалите афганистанци, които са 16. Те също са разпитани и предстои да бъдат настанени в центъра за временно настаняване в Любимец.

По случая е образувано досъдебно производство. Останалите двама от групата също са задържани, а един се издирва.

/Източник информация и снимка: Dariknews.bg - Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче