Секции

25 May 2019 06:44

Няма пострадали българи при пожар до гарата в немския град Зигбург

Няма пострадали българи при пожар избухнал вчера до гарата в немския град Зигбург. От консулството ни във Франкфурт на Майн предупреждават сънародниците ни, живеещи или пътуващи през града да проявяват особено внимание при придвижването си с влак и да следят местните медии, както и съобщенията на властите.

Припомняме, във вторник следобяд пожар обхвана близки до гарата къщи и засегна гаровото пространство в Зигбург. Най-малко 28 души, сред които 20 местни жители, бяха ранени. Властите отцепиха района, а 520 пожарникари локализираха огъня. Движението на високоскоростния влак от Кьолн за Франкфурт бе временно спряно в едната посока. Нарушения в разписанията на влаковете може да има и днес. Огънят пламна на фона на горещините и сушата в Германия. Температурата в Зигбург достигнаха 39 градуса през вчерашния ден.Местните власти първоначално подозираха, че огънят е тръгнал от искри при преминаване на влак по релсите. Впоследствие обаче заявиха, че не са установили причината за пожара и разследването продължава. До момента няма данни за ранени или пострадали български граждани.

Повече информация може да бъде получена на телефоните на консулството ни във Франкфурт: +49-69-509 278 1310 и +49-69-509 278 132.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Купувате ли често готова храна?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче