Секции

26 April 2024 13:58

„Епъл“ отрече устройствата на компанията тайно да записват притежателите си

Американската компания „Епъл“ отрече смартфоните „Айфон“ да записват притежателите на телефоните без тяхно знание. Изявлението, публикувано в официално писмо от ръководството на компанията, беше в отговор на запитване от Членове на Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

По-рано те поискаха от „Епъл“ да коментират медийни публикации, в които се твърди, че устройствата на компанията записват притежателите си без тяхното знание. Имаше предположения, че това е ставало чрез приложението за гласовия асистент на Епъл – „Сири“. Според експерти, „Сири“ може да подслушва и записва всеки разговор, проведен в близост до устройството. В изявлението, публикувано от Епъл, се казва още, че от компанията са премахнали приложения, които не са съответствали на изискванията за защита на личните данни.

Американските конгресмени изпратиха аналогично запитване относно операционната система „Андроид“ и гласовия асистент на „Гугъл“.От там отказаха коментар, но според членовете на енергийната комисия и двете технологични компании са изразили готовност за съдействие запитванията.

/Източник информация и снимка:Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче