Секции

25 May 2019 06:38

За втора година френският корпус за солидарност „Europ’raid пристига с дарение за детските градини в община Карлово

Тази година френските доброволци пристигат на 10 август 2018 на стадиона в Карлово, не с 40, а с 60 рали-автомобила Пежо205, натоварени с 6 тона дарение от канцеларски и спортни материали,ученически пособия и оборудване за детските градини на община Карлово. 180 френски доброволеца пропътуват 20 страни, за да зарадват децата на Карлово.

Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’raid2018”, а в Карлово са по покана на Младежкия информационен център в града, който е и Евродеск точка за региона.

Събитието е част от инициативите на МИЦ-Карлово за 12 август –Международния ден на младежта, като местните младежи –доброволци са подготвили посрещане на френските доброволци с български знамена и спортни игри и занимания за децата. Така насърчаваме доброволчеството сред младежите, осмисляме свободното им време през ваканцията с полезни за местната общност дейности и ги насърчаваме да бъдат солидарни и да се включват в благотворителни каузи и инициативи.

„Europ’Raid” стартира през 2014г. със 12 доброволеца, през 2015г. те са вече 42, през 2016г.- 207, през 2017г. - 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания,България и Румъния. През 2018г. доброволците са вече 724, пътуващи с 242 автомобила ,разделени на четири екипа, които ще доставят дарения в Босна и Херцеговина, Албания,Македония и България. Като в България идват специално и само за децата на община Карлово, по покана на МИЦ-Карлово.

Заповядайте на стадиона в Карлово на 10 август от 16:00 да посрещнем с български знамена доброволците.

Днес Ви питаме:

Купувате ли често готова храна?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако си построил замъци във въздуха, не означава, че си работил напразно; те са точно там, където трябва да бъдат, просто изгради основи под тях.


Хенри Дейвид Торо