Секции

20 April 2024 07:44

Супер финал на „Забавно лято 2018“, организиран от читалището в Карлово

На 10 август се проведе официалното закриване на незабравимото и пълно с интересни преживявания „Забавно лято 2018“, което организира НЧ „Васил Левски1861 г.“ в Карлово, от месец юни до 10 август.

Преди обед участниците в „Забавно лято 2018“ съвместно с

"Млади, активни, креативни" от Куртово като Евродеск мултиплаер към Програмата "Еразъм+" организираха Арт ателие „Да творим и месим заедно“. По време на ателието те демонстрираха как умеят да рисуват върху глинени фигурки, изработиха „Паното на приятелството“- с цветни отпечатъци от ръцете си, месиха хляб и рисуваха върху брашно с Даниела Танева, представител на „Хлебни къщи“-Пловдив.

На открито пред читалището в Карлово беше показана уникална изложба с арт творби на младежите-участници в „Забавно лято 2018“ към НЧ “Васил Левски-1861“. Имаше и Информационен щанд на Програмата „Еразъм+“, ЕДС, Евродеск на централния градски площад „20 юли“.

От 18.00 часа децата представиха пред своите приятели, родители и близки най-доброто, което са научили през изминалите дни от лятната ваканция. Всяка от формите на обучение – музика, модерни танци, народни танци, театрално майсторство, арт ателие и други бе подготвила изненади за финала.

На 9 август участниците в „Забавно лято 2018“ посетиха Климент и Каравелово. Там кметовете ги запознаха със забележителностите и им представиха алеята на родовете в Климент и етнографската сбирка в Каравелово.

Децата посетиха всички бележити места в Карлово, свързани с Васил Левски. Под надслов „Опознай родния край“ голям интерес предизвикаха беседите на Надежда Петрова от Национален музей „Васил Левски“. Всички участваха в разговора за дрогата и агресията с представител от Районното управление на „Полицията“ в Карлово.

Финалът на „Забавно лято 2018“ е посветен на Международния ден на младежта - 12 август.

/Снимки от „Забавно лято 2018“ са поместени в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче