Секции

18 April 2024 18:36

Карловски младежи и деца посрещнаха френските доброволци от „ЕUROP’RAID 2018”

С много емоции, игри, спорт, водни пръски и забава за деца и младежи премина първата инициатива на МИЦ-Карлово, посветена на Международния ден на младежта.

Със съдействието на Община Карлово и програма "Евродеск" на 10 август на местния стадион "Васил Левски" младежи и деца от Карлово посрещнаха 180 френски доброволци с 60 автомобила "Пежо 2015", които оставиха 6 тона дарение за децата от общината.

Местните младежи-доброволци имаха възможност да общуват с френските младежи, да разберат какво е да пътуваш в тези малки коли, натъпкани с личен багаж и дарения, да се лишаваш от лукса на ежедневието като баня и легло за сън и да пропътуваш хиляди километри с идеята да даряваш.Всички френски доброволци слизаха усмихнати и весели, въпреки че някои пристигнаха в 22:00ч. и бяха чакали по границите по 4-5 часа. Те поиграха заедно с децата, дошли на стадион Карлово да ги приветстват, направиха мач с юношеския отбор на Карлово, раздаваха подаръци и си тръгнаха доволни, че са направили добро дело за лагера в подножието на връх Бузлуджа, откъдето заминават за Румъния и оттам обратно за Франция.

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев ги приветства за инициативата и благодари за усилията, които полагат и жертвите, които правят в името на благотворителността. Прикани и българските младежи да следват примера на френските си връстници, да продължат да се занимават с доброволчество и да осмислят свободното си време с полезни за личностното им и обществено развитие.

Втората подгласничка на Мис Роза 2018 приветства френските доброволци в Розовата долина и им благодари, че за втора година идват в Карлово, за да зарадват децата на община Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче